مواجهه با قلدری:‌ شروع داستان

۴. تفاوت رفتارهایی که قلدری محسوب ‌می‌شود و رفتارهایی را که در مدرسه انتظار دارید، مشخص کنید.

۵. مطمئن شوید درباره‌ی رویکرد مدرسه به قلدری مجازی چه در داخل و چه در بیرون مدرسه شفاف بوده‌اید. آیا لازم است انتظارات مشخصی برای دانش‌آموزان، کارکنان و اولیا معین شود؟

۶. درباره‌ی این صحبت کنید که قلدری چطور می‌تواند از تعصب تغذیه کند و برای ساختن فرهنگی که در آن تعصب و نفرت قابل قبول نیست، چه کار می‌کنید. درباره‌ی این که منظورتان از تعصب چیست شفاف باشید. به رفتارهایی که هوموفوبیک، ترنس‌فوبیک، نژادپرستانه، دین‌ستیز، جنسیت‌پرستانه، و ضد معلولیت هستند ارجاع دهید. توضیح دهید که این نوع رفتار چطور خودش را نشان می‌دهد.

۷. چارچوب‌های مشخصی تعریف کنید و مطمئن شوید تمام دانش‌آموزان آنها را فهمیده‌اند.

۸. روی راه‌های گزارش قلدری توافق کنید. روی این بحث کنید که آیا باید تعدادی از همکاران اختصاصا به شکایات قلدری بپردازند یا نه. درباره‌ی زمان حداکثری پاسخ به پیشامدها، این که چه کسانی را درگیر موضوع خواهید کرد، و این که نتیجه‌ی متفاوت مورد انتظارتان چیست شفاف باشید. چطور پیشامدها را ثبت می‌کنید که بتوانید الگوهایی به جا بگذارید و شواهدی برای اعمال انجام‌شده فراهم کنید؟

۹. به عنوان اجتماع مدرسه روی راه‌هایی توافق کنید که از آن طریق همه بتوانند در به چالش کشیدن رفتارهای قلدرانه سهم داشته باشند. نقش راهبران و الگوهای هم‌رده را در نظر داشته باشید.

۱۰. جاهایی را که نقاط داغ قلدری در مدرسه‌تان هستند شناسایی کنید و تغییراتی در محیط یا استراتژی‌هایتان ایجاد کنید که این جاها را هدف قرار دهند.

۱۱. تجربه‌ی دانش‌آموزان در زنگ تفریح و ساعت ناهار را بررسی کنید. آیا جای امنی دارید که دانش‌آموزان به آن دسترسی داشته باشند؟ آزادانه بازی کردن برای همه مناسب نیست پس به جایگزین‌هایی هم فکر کنید.

۱۲. پاسختان در برابر قلدری در راه رفت و برگشت مدرسه را هم ذکر کنید. آیا اعضایی از اجتماع هستند که بتوانید برای جلوگیری از قلدری در خیابان یا وسیله‌ی نقلیه با آنها همکاری کنید؟

۱۳. دقت کنید که سیاست ضدقلدری‌تان را به سیاست محافظتی‌تان متصل کنید. کی ممکن است نیاز داشته باشید یک پیشامد قلدری را به پلیس و خدمات اجتماعی کودکان ارجاع دهید؟

۱۴. دانش‌آموزانی را که مشکلاتی در مدیریت درگیری‌های ارتباطی دارند حمایت کنید. استراتژی‌های رفتاری قاطعی را ترویج کنید. روی این بحث کنید که چطور می‌توانند به حمله‌های کلامی، فیزیکی، و آنلاین واکنش دهند. گزینه‌هایشان چیستند و چطور می‌توانند در سطح فردی واکنش خود را مدیریت کنند و چه زمان ممکن است نیاز باشد از دیگران طلب حمایت‌هایی کنند. از دانش‌آموزان، همکاران و اولیا انتظار می‌رود اگر رفتارهای قلدرانه دیدند چه کار کنند؟ چطور می‌توانید از یکدیگر حمایت کنید؟

۱۵. در قالب اجتماع مدرسه روی این توافق کنید که چطور به بهترین شکل می‌توانید به پیشامدهای قلدری واکنش نشان بدهید. نهایتا همه توافق دارید که می‌خواهید قلدری را متوقف کنید پس ببینید چطور می‌توانید مطمئن شوید این اتفاق می‌افتد. درباره‌ی عوامل مختلفی که ممکن است رفتارهای قلدرانه را تغذیه کند فکر کنید. چطور می‌توانید اطمینان حاصل کنید دانش‌آموزانی که رفتارهای قلدرانه نشان می‌دهند، این کار را متوقف کنند و در طولانی‌مدت تغییر کنند. کسانی که قلدری را تجربه کرده‌ و کسانی که قلدری کرده‌اند چه حمایت‌های تکمیلی‌ای احتیاج دارند؟ به خاطر داشته باشید که قلدری می‌تواند تاثیری جدی بر سلامت روان داشته باشد پس هدف باید همیشه در نطفه خاموش کردنش باشد و اطمینان حاصل کردن از این که حمایت‌های لازم اتفاق می‌افتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *